вторник, 10 март 2009 г.

"Лицa" - дебютна изложба на Недялко Иванов-Нечо


На 12-ти март в галерия Париж се открива дебютната изложба на младия и все още непознатия на българската публика художник- Недялко Иванов–Нечо.

Една от задачите на галерия Париж е да подава ръка на младите и талантливи творци. Предстощата изложба „Лица“ е докателство за това, че галерията търси и подкрепя новите и непознати имена на съвременното българско изкуство.

Недялко Иванов завършва художествената гимназия в София – специалност графика, а след това в Софийския университет- педагогика на изобразителното изкуство.

В галерия Париж, Нечо ще направи своя първи сериозен дебют, като автор и ще заяви в пространството своето интересно и свежо виждане за света.

Експозицията ще се състои от четиринадесет рисунки, показващи различни човешки лица и фигури, които са от една страна умишлено деформирани, но от друга – те са всъщност с ярко подчертан детайл, който придава необходимата им характерност и излъчване.

Цветовете са ярки и наситени, като този специфичен колорит е важна част от самия стил на автора, който някои биха причислили към авангардизма, но всъщност той е прекалено специфичен, за да бъде вкаран в някакви рамки или течения.

Надяваме се тази изложба да е първото стъпало към един успешен и дълъг творчески път, който Нечо неминуемо ще извърви, разбира се, с помощта и подкрепата най-вече на българската публика.

Изложбата ще продължи до 28.март 2009 г.

Няма коментари: