вторник, 10 февруари 2009 г.


На 12.02.2009г. в галерия Париж се открива фотографската изложба „Дефект-Ефект“, която се прави в памет на фотографа Пламен Енгелс Атанасов, напуснал ни твърде рано, но оставил след себе си незабравимата следа на фото-изкуството.
Фотографиите на автора са обработвани изцяло ръчно, като невероятните ефекти са постигнати единствено и само по химичен път. От творбите лъха новаторския и модерен дух на твореца, който изпреварва компютърните технологии и постига неща, които днес се правят основно с помощта на дигиталната техника.
Пламен Енгелс Атанасов е представител на българското фотоизкуство - майстор-фотограф, който от 1975 година се занимава с цветна фотография и участва активно в национални и международни конкурси. Негови творби са публикувани в многобройни вестници, списания и календари. Подготвя три самостоятелни изложби - две в София и една в Братислава, и е носител на множество престижни награди у нас (три в Биенале на фотографията, и много други) и в чужбина (Бразилия и Швейцария).
След 2000г., няколко поредни академични години той предава своя ценен опит на студентите по фотография от Свободния факултет на Техническия университет.
Споделяйки тъгата на близки и колеги, настоящата изложба е светъл спомен за делото на твореца, който не успя да доразвие оригиналните си идеи и на 55 г. напусна нашия свят.
В изложбата са показани 20 фотографии, които могат да бъдат разгледани до 27.02.2009г. включително.

Разгледай изложбата он-лайн

Няма коментари: